’t HOF MASY HOUDT VAN FIETSERS EN WANDELAARS EN ZIJ HOUDEN VAN ’t HOF MASY

Fiets of wandel vakantie bij ’t Hof Masy

Fiesten in Limburg..

Limburg is het fietsparadijs en biedt je 2.000 km hoofdzakelijk autovrije fietspaden, genoeg voor dagenlang fietsplezier doorheen afwisselend landschappen. ’t Hof Masy houdt van fietsers en fietsers houden van ’t Hof Masy. Fietsers worden hier het hele jaar door in de watten gelegd.

De mooiste fietslandschappen

Het intussen wereldwijd gekopieerde Limburgse fietsroutenetwerk voert je door de meest sfeervolle  landschappen – van knooppunt tot knooppunt.

Park Midden Limburg heeft voor jou zijn kleurrijke mix van kanalen, paarse heide-landschappen, dennenbossen, weidse vergezichten en waterplassen.

Je vertrekt op ’t Hof Masy om zorgeloos te fietsen

Overal houden blauwe fietsbordjes je op het rechte pad. Meer dan 200 overzichtsborden aan knooppunten en vertrekplaatsen geven een helder overzicht. Handig om ter plaatse je route uit te stippelen. Stippel je liever je route al op voorhand uit? Laat je dan inspireren door onze themafietsroutes of ga zelf aan de slag met de fietskaart of onze digitale fietsrouteplanner.

’t Hof Masy ligt op het fietsenroutenetwerk, tussen knooppunt 75 en 512, dus ben je onmiddellijk in je element !

Wandelen in Limburg..

Een heerlijke wandelvakantie begint bij ’t Hof Masy.

Ten Haagdoornheide en De Teut zijn natuurgebieden in Park Midden Limburg en grenzen aan “t Hof Masy. Samen vormen ze een heidegebied van ongeveer 2000 hectare, het grootste in Midden-Limburg. Het toont de heidevelden zoals ze in het eerste deel van de 20e eeuw een groot deel van Belgisch-Limburg bedekten.

Fauna en flora

Men vindt op dit kempisch plateau vennen, vijvers aangelegd voor de viskweek, heide en dennenbossen met een typische plantengroei en talrijke broedvogels.

De wandelpaden zijn vrij toegankelijk en er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. De zonnedauw en de beenbreek komen hier voor en vogels zoals de nachtzwaluw, boompieper en boomleeuwerik. Het is ook de biotoop voor de haas, de ree,de veldmuis, libellen, loopkevers, spinnen en veldkrekels, samen met de gladde slang, de levendbarende hagedis, de heikikker en de rugstreeppad.

Dit natuurgebied houd onmetelijke dimensies in bij het krieken van de dagen als bij ondergaande zon .. dit is echte beleving van de natuur !

BOEK NU

Ons adres

Park Midden Limburg

Palingstraat 21 – 3530 Houthalen

Bel mij!

Geef ons een belletje

Vragen over je verblijf?

Bel 't Hof Masy

+32 (0) 473 233 094

Bel ons!

Stuur ons een mailtje

Heb je vragen over je verblijf stuur dan een mailtje!

We kijken uit naar jouw mailtje

mail@hofmasy.be

Email versturen